divendres, 26 de gener del 2018

EXPERIMENTANT AMB L'APARELL RESPIRATORI I DIGESTIU

Aquests dies els alumnes de tercer s'ho han passat d'allò més bé fent experiments per esbrinar com funciona l'aparell respiratori i l'aparell digestiu. 
En primer lloc, han construït un model dels pulmons i del diafragma per estudiar-ho. Han vist com quan estirem del guant o globus (el diafragma es contreu i baixa) augmenta el volum de la caixa toràcica, disminueix la pressió a l'interior de l'ampolla, entra aire per la canyeta i infla els globus (els pulmons). Posteriorment s'han adonat que quan empenyen el guant o globus (el diafragma es relaxa) disminueix el volum, augmenta la pressió interna i els globus es desinflen en sortir l'aire per la canyeta.
Després, han omplert amb plastilina les diferents parts per on passen els aliments i han explicat el seu recorregut. 
Per últim, han fet un experiment per conèixer la funció de l'aparell digestiu i per identificar els òrgans responsables de la digestió.
Primer, han tallat el pa i després l'han barrejat amb aigua (tal i com faria la nostra boca amb la saliva). Tot seguit, han afegit el vinagre (per simular els sucs gàstrics del nostre estómac). Han posat dins d'un drap de cuina tota la massa de pa. Després, han observat com el drap (simulant l'intestí prim i gros) ha filtrat el vinagre amb els nutrients del pa, deixant la part sòlida dins del drap. El líquid és el que arriba a la sang. Finalment han vist com aquest sortia del drap, de la mateixa forma que surt per l'anus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada